Atunci cand se inchiriaza un autovehicul, clientii cred ca vor avea ca si cheltuiala doar costul de rent a car. Din pacate, povestea are mai multe capitole si mult mai multe necunoscute decat va imaginati. Ceea ce vom face in acest articol, va fi sa va aratam care sunt mai exact costurile, ce pot aparea atunci cand inchiriati un autovehicul. Si credeti-ne ca in procesul de inchiriere al unui autovehicul pot aparea foarte multe cheltuieli. Incepand de la carburant, la garantia auto sau la asigurarea zilnica. Desigur, pe langa aceste costuri, mai apar si alte valori introduse de catre companiile de rent a car. Vom vedea in randurile de mai jos, care sunt cheltuielile aduse de catre firmele de inchirieri si cum puteti ocoli aceste costuri.
Orice firma de inchirieri masini este interesata in primul rand de profit. Cu toate acestea, apare o problema majora atunci cand agentia de rent a car va avea de urmarit doar acest scop. In randurile de mai jos, veti vedea ce costuri inutile aduc firmele de inchirieri auto si cum puteti dumneavoastra ca si client sa ocoliti aceste valori suplimentare.
Una dintre cele mai mari probleme din piata de rent a car din intreaga lume, este introducerea in inchiriere a unui numar limitat de kilometri.
Alege serviciile de rent a car fara costuri aditionale
Firmele de inchirieri auto investesc in autovehicule pentru a le inchiria catre clienti. Ca sa intelegeti mai bine, o masina nu va ajunge in flota unei companii de rent a car, decat daca aceasta va fi vruta si inchiriata. Din aceasta cauza, veti gasi la orice birou de rent a car din Bucuresti, autovehiculul Dacia Logan. Aceasta masina este vruta de clientii de inchirieri auto si se va inchiria constant. Numai ca, exista o mica problema pentru acest subiect: Clientii nu vor trebui sa uzeze autovehiculul inchiriat, inainte ca el sa isi scoata investitia.
Atentie la limita numarului de kilometri, ce apare atunci cand se inchiriaza o masina
Limita de kilometri va trebui fortata de catre orice companie de rent a car. Nici o firma care se ocupa cu acest obiect de activitate nu isi va dori ca masina inchiriata sa vina cu 10.000 de kilometri dupa 12 zile de rent. In acest fel, fiecare companie ar falimenta in cel mult un an de zile.
Din aceasta cauza, firmele de inchirieri auto vor trebui sa introduca aceasta delimitare.
Limita de kilometri se adauga de orice companie de rent a car
Ca sa intelegeti mai bine, limita de kilometri va trebui adaugata de orice companie de inchirieri auto. Marea problema referitoare la aceasta delimitare, este ca numarul maxim de kilometri sa se potriveasca cu ceea ce are nevoie un client obisnuit. In Romania, o persoana care inchiriaza o masina va circula cel mult 300 de kilometri pe zi. De regula, media numarului de kilometri pentru o zi de rent este de 200.
Agentiile de inchirieri auto care isi respecta clientii si au grija de acestia, nu vor duce limita de kilometri mai jos de 350.
Unde este stipulata limita de kilometri?
Aceasta limita va fi stipulata in contractul de rent a car. Acesta este cel mai important document de pe piata de inchirieri auto. El se semneaza intre firma de rent si clientul care inchiriaza autovehiculul prestabilit. Aici, vor fi trecute toate penalitatile, conditiile inchirierii si limita de kilometri.
Delimitarea numarului de kilometri va fi gasita la rubrica de conditii ale inchirierii. In momentul in care acceptati conditiile contractuale si semnati documentul respectiv, veti fi de acord si cu aceasta delimitare.
Am de unde sa stiu care este limita de kilometri, inainte de a ridica masina din flota de rent?
Desigur. Va trebui sa solicitati draftul de contract. Acest document va arata la fel ca originalul, care va fi inmanat in momentul in care veti ridica masina. Analizand dinainte draftul de contract, veti vedea daca compania de rent are limita de km preferata de dumneavoastra.
Vom trece mai departe la o alta cheltuiala, pe care o aduc in fata companiile de inchirieri auto. Aceasta este taxa de aeroport si din pacate este procesata de 80% din companiile de inchirieri masini din Bucuresti.
Nu mai platiti taxa de aeroport!
Inainte de a va spune cum sa ocoliti taxa de aeroport impusa de agentiile de rent, va vom mentiona ce inseamna mai exact acest cost suplimentar.
Ce inseamna taxa de aeroport si cum se manifesta aceasta cheltuiala?
Pe scurt: Taxa de aeroport inseamna plata parcarii din cadrul aeroportului. Va vom da un exemplu, pentru a intelege ce inseamna acest cost. Dumneavoastra inchiriati o masina de la o companie de rent din orasul Bucuresti. Agentia va aduce autovehiculul inchiriat in incinta aeroportului Henri-Coanda. Astfel, masina inchiriata va fi numai buna de ridicat. Cu toate acestea, compania care inchiriaza vehiculul catre dumneavoastra, va spune ca este o taxa de aeroport pentru a aduce masina in locul respectiv.
Taxa sau parcarea de aeroport va costa firma de inchirieri aproximativ 10 Ron pentru o ora de parcare. Agentia va incasa taxa de la dumneavoastra si va plati parcarea din cadrul aeroportului.
Care este valoarea taxei de aeroport?
Aceasta taxa nu este reglementata de nici o lege. Fiecare firma de inchirieri auto este libera sa isi stabileasca propriile taxe. Cu toate acestea, marea majoritate a companiilor de rent seteaza taxa de aeroport la 20 de euro.
Dupa cum vedeti si dumnevoastra, este un adaos destul de mare comparativ cu pretul parcarii de 10 Ron pe care firma il plateste.
Cum se ocoleste plata taxei de aeroport?
Este destul de simplu. Va trebui sa nu inchiriati masina din cadrul aeroportului. Suntem ferm convinsi ca va fi mult mai complicat in momentul in care veti avea foarte multe bagaje. Nici o problema! Se poate lua un taxi sau un uber, pana cand ajungeti in fata sediului companiei de inchirieri.
O alta taxa pe care firmele de inchirieri auto au aplicat-o catre client de-a lungul timpului este asupra sistemul de navigatie.
Cum se ocoleste plata sistemului de navigatie?
Referitor la sistemul de navigatie, povestea este mult mai veche. In urma cu foarte multi ani, autovehiculele care erau produse la acea vreme nu erau foarte avansate. Acestea nu erau dotate cu GPS-uri si sisteme de navigatie. In cazul in care un client avea nevoie de un asemenea produs, acesta trebuia inchiriat separat. Astfel, companiile de rent a car inchiriau GPS-ul cu 6 euro pe zi.
Situatia s-a schimbat, iar tehnologia din bordul autovehiculelor a avansat destul de mult. In prezent, fiecare vehicul este dotat cu propriul sistem de navigatie. Pentru a ocoli plata navigatiei, va trebui sa intrebati compania daca pretul GPS-ului este inclus. In cazul in care nu este inclus, va trebui sa solicitati agentului un nou autovehicul. Indiferent de situatie, nu veti avea nevoie de sistemul de navigatie. Veti putea folosi cu mai mare usurinta Hartile din telefonul mobil.
Noi am pregatit pentru dumneavoastra un alt editorial, in care veti gasi mai detaliat costurile suplimentare ce pot aparea la inchirierea unui autovehicul. Acesta a fost articolul nostru. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la finalul si va dorim drum intins!