In ceea ce priveste impermeabilizarea, acest aspect este putin mai rau decat cel al altor iPhone-uri noi – IP67 in loc de IP68. Aceasta inseamna ca XR este rezistent la apa pana la un metru timp de pana la 30 de minute, in timp ce XS poate face acelasi lucru la doi metri sub apa.
Nu ca va recomandam sa il luati fie la inot fie la scufundari, pentru ca, desi ar supravietui unei caderi in apa (sau la toaleta), ar putea sa va anuleze garantia daca mai tarziu aveti o problema, iar Apple este capabil sa identifice ca telefonul a fost scunfundat.
Functii de distractie: ID-ul fetei si camera
Revenind la notch si ce se afla dedesubt, Apple a facut cateva imbunatatiri pentru Face ID pe noua recolta de iPhone. Ca urmare, autentificarea Face ID functioneaza mai repede (este posibil sa observati daca l-ati utilizat anterior).
Camera TrueDepth nu este doar pentru ID-ul de identitate. Acesta este drumul spre Animoji si Memoji, care au fost anterior exclusive pentru iPhone X. Ne-am plictisit rapid de aceste caracteristici de noutate, dar ele demonstreaza capabilitatile impresionante AI ale dispozitivului. Mai multe detalii pe https://spinmag.org/.
Camera TrueDepth poate fi utilizata pentru a face selfies mode portret, care ar putea fi recurs. Acest mod inseamna ca poti sa iti faci o poza cu fundalul neclar, pentru o fotografie mai profesionista care te face sa iesi in evidenta. O caracteristica noua in modelele XR si XS este capacitatea de a ajusta valoarea neclaritatii fundalului.
Nu trebuie sa fii un obsedant Instagrammer care sa beneficieze de o camera de autoevaluare imbunatatita. Desi daca faceti o poza pentru a spune „Am fost aici”, estomparea fundalului face ca locul in care ati fost sa nu se vada.
Modificati modul portret pe fundal pentru iPhone XR
Trecerea la aparatul de fotografiat de pe partea din spate a iPhone-ului, este probabil unul dintre cei mai mari diferentiatori fata de iPhone-ul XS. Telefonul iPhone XR are camera de 12MP, in timp ce camera XS are doua camere de 12MP (cu unghi larg si telefotografie).
Camera a doua a lui XS este utilizata pentru a crea fotografii de tip Portrait, cum ar fi cele pe care tocmai le-am mentionat, cu exceptia faptului ca, mai degraba decat utilizarea informatiilor adunate de camera TrueDepth pentru a crea un portret, acestea imbina impreuna fotografiile realizate de cele doua obiective. Acest lucru creeaza un efect atractiv care imita ceea ce obtineti cu o camera profesionala.
Modul portret a ajuns primul pe iPhone 7 Plus in 2016 si pana acum numai iPhone-urile cu doua camere pe spate au avut acest mod, dar iPhone XR nu rata. Apple utilizeaza puterea procesorului si a altor tehnologii pentru a crea o fotografie de stil in modul Portrait, fara a se baza pe doua camere.
Apple a facut o treaba buna aici, desi functioneaza numai pe chipuri umane (deci daca doriti sa faceti o fotografie portret cu pisica dvs., nu aveti noroc). De asemenea, lipsesc mono-efectele de iluminare in scena sau monitoare de scena de la celelalte iPhone-uri, dar sincer nu am facut niciodata o fotografie pe care credem ca a fost imbunatatita de aceste moduri (care creeaza un fel de efect reflectorizant si un fundal negru).