marți, decembrie 3, 2024
AcasăLife StyleCasa si GradinaDe ce avem nevoie de depozite?

De ce avem nevoie de depozite?

Motivele pentru sustinerea costurilor de intretinere a stocurilor sunt intotdeauna legate de nivelul serviciului pentru clienti. Sistemele de productie de astazi nu sunt concepute pentru a raspunde instantaneu cerintelor si nevoilor clientilor pentru produse si servicii.

Stocurile sunt responsabile pentru oferirea unui nivel de disponibilitate a produsului-serviciu, care sa raspunda asteptarilor ridicate pe care clientul le are cu privire la disponibilitatea produsului. Acest lucru este foarte accentuat astazi in special de vanzarile online. Avand un produs imediat pentru un client de astazi nu numai ca mentine vanzarile, dar le creste.

Din pacate, daca clientul nu are produsul disponibil pe termen scurt, adica cand si unde doreste, nu va mai cumpara de la noi. Sa nu uitam ca este o chestiune de „click”. Site-ul Boxe spatii depozitare te asteapta cu mai multe solutii.

Dar, de asemenea, mentinerea unui anumit nivel de inventar ne permite sa reducem costurile. Cum este posibil acest lucru?

Da, desi am insistat in acest articol ca mentinerea stocurilor si disponibilitatea acestora necesita un cost si un consum ridicat de resurse, este, de asemenea, adevarat ca stocurile reduc indirect costurile de exploatare in alte domenii si activitati ale lantului de aprovizionare. Atat de mult incat sa compenseze costul intretinerii acelorasi stocuri. De asemenea, ne permite sa reducem costurile per volum de achizitie.

Daca avem un depozit, departamentul de achizitii poate cumpara in cantitati mai mari decat nevoile imediate ale companiei pentru a obtine reduceri la pret/cantitate. Desi este adevarat ca costul mentinerii acestui inventar in exces trebuie calculat foarte bine in comparatie cu ceea ce implica reducerea obtinuta.

In anumite sectoare ne permite chiar sa cumparam speculativ, adica sa cumparam la pretul de astazi ceva de care vom avea nevoie maine si despre care stim ca maine va fi mai scump. Un alt beneficiu al depozitului este capacitatea pe care o are de a absorbi evenimente neprevazute, cum ar fi greve, dezastre naturale, valuri de cerere sau intarzieri in aprovizionare. Aceste tipuri de incidente sunt absorbite de nivelul stocurilor noastre, astfel incat nivelul de servicii pentru clienti sa ramana intact.

In plus, stocurile ajuta la luarea deciziilor strategice. Un depozit bine gestionat, se va ocupa si clasifica o cantitate de informatii vitale pentru luarea deciziilor in planificarea strategica a unei companii. Exista companii care se ocupa intotdeauna de acest tip de informatii atunci cand sunt fiabile si iau decizii la nivel inalt pe baza acestora.

Acest flux de informatii care provine direct din miscarile depozitului, este chiar folosit pentru a calcula prognoza cererii. Previziunile de achizitie, nivelurile de productie, controlul costurilor, prognozarea vanzarilor etc. Beau din sursele bazei de date de inventar.

Cat de corecte sau rele sunt deciziile la toate nivelurile luate de conducerea superioara a companiei, pornesc intotdeauna de la o gestionare corecta si adecvata a informatiilor si materialelor si produselor stocate intr-un depozit.

Acestea sunt doar cateva si foarte rezumate motive de diferite tipuri care ar trebui sa ne faca sa ne gandim la viziunea pe care o avem in acest moment despre depozitul nostru, acel departament important care continua sa lupte impotriva propriei invizibilitati.

Cum poti depozita ceaiurile?

In rare ocazii, ceaiul se poate strica daca este expus la exces de umiditate si caldura. Daca ceaiul tau arata sau miroase urat, ar trebui sa-l schimbi cu ceai proaspat. La urma urmei, viata este prea scurta pentru a nu bea ceai bun!

Ceaiul dureaza mult, dar daca esti la fel ca noi, poate fi greu sa tii pasul cu noile adaugari la depozitul tau de ceai. Daca aveti ceai foarte vechi care nu mai este bun de baut, exista inca cateva moduri de a-l folosi prin casa. Puteti composta frunzele de ceai si, de asemenea, puteti utiliza ceai preparat pentru a uda plantele pentru un pic de azot suplimentar. De asemenea, puteti folosi frunze de ceai pentru a vopsi materialul sau chiar acuarela.

In cele mai multe cazuri, ceaiul nu merge rau, dar va deveni mai putin proaspat in timp. Daca nu esti sigur daca ceaiul tau este inca proaspat sau nu si nu-ti amintesti cand l-ai cumparat, este o idee buna sa-ti inspectezi frunzele de ceai, sa inhalezi aroma ceaiului si sa prepari o ceasca dupa gust. Ceaiul vechi va fi de obicei mai putin aromat decat ceaiul proaspat din frunze vrac.

Nu este necesar sa pastrati ceaiul in frigider in majoritatea cazurilor. De fapt, depozitarea ceaiului in frigider il poate expune uneori la umezeala si condens, reducandu-i durata de valabilitate. Cu toate acestea, va recomandam sa pastrati matcha la frigider.

In special pentru ceaiurile care sunt potrivite pentru mai multe infuzii, poate doriti sa pastrati frunzele de ceai uzate pentru a le folosi a doua oara. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa folositi un infuzor pentru a va pregati ceaiul intr-o oala sau ceasca. Cand ati terminat de preparat prima infuzie, puteti pune deoparte frunzele de ceai din infuzor pentru utilizare ulterioara. Nu recomandam reutilizarea frunzelor de ceai la mai mult de cateva ore dupa prima perfuzie.

Bradu Dan
Bradu Danhttps://www.skinit.ro/
S-a alăturat presei în anul 2020 si in 2021 a activat în cadrul echipei noastre. Până în prezent, are la activ peste 1700 de articole redactate, dar și sesiuni de monitorizare TV. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. A urmat cursuri în cadrul Multimedia - Radio și Televiziune. A participat la conferințe și interviuri cu personalități cheie din industrie ce a contribuit la aprofundarea cunoștințelor și extinderea rețelei de contacte profesionale !
web design itexclusiv.ro