sâmbătă, decembrie 21, 2024
AcasăLife StyleFashionCum sa-ti alegi bijuteriile?

Cum sa-ti alegi bijuteriile?

Bijuteriile au un loc special in familia accesoriilor. La fel ca cireasa de pe tortul unui patiser, inelele, bratarile, colierele si cerceii sunt nota finala a unei tinute reusite. Desi alegerea bijuteriilor poate parea o formalitate in viata noastra de zi cu zi, realitatea nu este intotdeauna atat de simpla… Bijuteriile trebuie alese cu grija, pentru ca nu toate se potrivesc oricui si fiecare are propria personalitate si identitate.

Daca este adevarat ca trebuie sa va lasati dorintele sa vorbeasca de la sine, cateva puncte merita o atentie deosebita inainte de a cumpara. De la morfologie la stil, trecand prin nuanta pielii, descoperiti pas cu pas sfaturile noastre pentru a va ajuta sa alegeti bijuteriile care vi se potrivesc perfect.

Sa daruiesti o bijuterie unei femei:

Uneori este foarte dificil pentru un barbat sa aleaga ce bijuterie sa ofere unei femei. De aceea, expertii nostril va ofera cateva sfaturi:

  • Stabileste un buget: Este intotdeauna mai usor sa alegi o bijuterie atunci cand ai stabilit un pret.
  • Tineti cont de comportamentul persoanei si vizati bijuteria in functie de discretia sau extravaganta ei, de exemplu.
  • Tineti cont de obiceiurile persoanei in materie de bijuterii. Daca nu esti sigur pe tine, uneori este mai bine sa nu-ti asumi niciun risc. Daca observati ce bijuterii poarta de obicei persoana respectiva la diferite ocazii, veti avea o idee mai buna despre gusturile sale in ceea ce priveste materialul, forma si stilul. Nu va uitati doar la bijuteriile pe care le poarta pentru a incerca sa le ghiciti gusturile, ci uitati-va la modul in care se imbraca, la modul in care decoreaza o camera etc.
  • In cele din urma, coafura si forma fetei si a corpului sunt doua puncte foarte importante. Unele femei prefera bijuteriile foarte simple, in timp ce altele prefera bijuteriile foarte sofisticate si originale. Descoperiti inelele noastre din argint, bratarile din argint, cerceii din argint, pandantivele din argint si alte bijuterii din argint, toate la magazin de bijuteri!

Bijuterii fantezie sau pretioase: ce ar trebui sa alegeti mai intai?

Trebuie sa va cumparati bijuterii fine sau va puteti baza pe bijuterii fantezie pentru a crea un look perfect?Se pare ca nu exista un raspuns perfect, gata facut. Marile nume ale modei nu au reusit niciodata sa se decida asupra acestei chestiuni.

De exemplu, Coco Chanel era deosebit de pasionata de bijuteriile fantezie, in timp ce Hubert de Givenchy prefera femeile cu diamante pretioase. In cele din urma, cel mai important este sa gasesti combinatia potrivita; cea care se va potrivi perfect cu look-ul tau si cu dorintele tale in materie de moda.

Pentru ca este bine de retinut: bijuteriile merg mana in mana cu o tinuta si ar trebui sa fie intotdeauna alese in functie de ceea ce porti. De exemplu, un look preppy sau preppy se va potrivi perfect cu siruri de perle si alte bijuterii minimaliste, in timp ce un look mai rock va favoriza piesele argintii. Pentru cele mai indraznete, incercati sa combinati aurul si argintul pentru a crea un look perfect. Depinde de dumneavoastra sa va alegeti partea si sa gasiti echilibrul potrivit intre bijuteriile fantezie si piesele de bijuterie.

Istoria aurului

Aurul a fost la un pret mare in Egipt pana cand au venit in acel an. Mithqalul nu a coborat sub 25 de dirhami si a fost in general peste, dar din acel moment valoarea sa a scazut si s-a ieftinit si a ramas ieftin pana acum. Mithqalul nu depaseste 22 de dirhami sau mai putin. Aceasta a fost starea de lucruri de aproximativ doisprezece ani pana in ziua de azi din cauza cantitatii mari de aur pe care au adus-o in Egipt si au cheltuit acolo.

Moneda de aur a lui Eucratide I (171–145 i.Hr.), unul dintre conducatorii elenistici ai vechiului Ai-Khanoum. Aceasta este cea mai mare moneda de aur cunoscuta batuta in antichitate (169,2 g (5,97 oz); 58 mm (2,3 in)).

Explorarea europeana a Americilor a fost alimentata in mare masura de rapoartele despre ornamentele de aur afisate in mare masura de popoarele native americane, in special in Mesoamerica, Peru, Ecuador si Columbia. Aztecii considerau aurul ca un produs al zeilor, numindu-l literalmente „excrement de zeu” (teocuitlatl in nahuatl), iar dupa ce Moctezuma al II-lea a fost ucis, cea mai mare parte a acestui aur a fost expediat in Spania.

 Cu toate acestea, pentru popoarele indigene din America de Nord, aurul era considerat inutil si vedeau o valoare mult mai mare in alte minerale. Care erau direct legate de utilitatea lor, cum ar fi obsidianul, silexul si ardezia. El Dorado este aplicat unei povesti legendare in care pietrele pretioase au fost gasite in abundenta fabuloasa impreuna cu monede de aur. Conceptul de El Dorado a suferit mai multe transformari, iar in cele din urma relatarile despre mitul anterior au fost combinate si cu cele ale unui oras legendar pierdut.

El Dorado, a fost termenul folosit de Imperiul Spaniol pentru a descrie un mitic sef de trib (zipa) al poporului nativ Muisca din Columbia, care, ca rit de initiere, s-a acoperit cu praf de aur si s-a scufundat in Lacul Guatavita.. Legendele din jurul lui El Dorado s-au schimbat de-a lungul timpului, pe masura ce a trecut de la a fi om, la un oras, la un regat si apoi, in cele din urma, la un imperiu.

Bradu Dan
Bradu Danhttps://www.skinit.ro/
S-a alăturat presei în anul 2020 si in 2021 a activat în cadrul echipei noastre. Până în prezent, are la activ peste 1700 de articole redactate, dar și sesiuni de monitorizare TV. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. A urmat cursuri în cadrul Multimedia - Radio și Televiziune. A participat la conferințe și interviuri cu personalități cheie din industrie ce a contribuit la aprofundarea cunoștințelor și extinderea rețelei de contacte profesionale !
web design itexclusiv.ro