joi, noiembrie 21, 2024
AcasăLife StyleCasa si GradinaTop 3 moduri prin care să menții curățenia și aerul proaspăt în...

Top 3 moduri prin care să menții curățenia și aerul proaspăt în încăperi

Fotografie de la Matilda Wormwood pe Pexels.com

Menținerea curățeniei și igienei într-o locuință sau într-un spațiu profesional reprezintă un aspect foarte important. El aduce beneficii atât propriei sănătăți, cât și elementelor amplasate în interior, dar și mediului înconjurător. De aceea, atunci când ai în vedere aspectul curățeniei, specialiștii în domeniu recomandă să utilizezi produse profesionale. De ce? Fiindcă nu provoacă alergii și nici nu deteriorează calitatea aerului. În cele ce urmează, vei descoperi câteva moduri care pot fi abordate, în vederea menținerii unui aer cât mai fresh în încăperi. Dar și a curățeniei.

Iată top trei pe care le-ai putea lua în considerare pentru menținerea unui mediu cât mai curat

  1. Curățenia și ordinea

Trebuie să fie menținute întotdeauna, indiferent de spațiu. Atunci când cauți soluții pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a avea încăperile cât mai curate, prima oară ar trebui să îți îndrepți atenția către produsele de curățenie pe care le utilizezi. Specialiștii recomandă ca acestea să fie profesionale, iar substanțele chimice să nu deterioreze suprafețele. Podeaua se află pe lista celor mai des uzate suprafețe, iar folosirea unor soluții nepotrivite ar putea să o afecteze. Dacă te afli în căutarea unor variante care să te ajute în procesul de înlăturare a murdăriei, atunci ai putea opta pentru o soluție pentru curățarea pardoselii de la Vectordirect.ro, în funcție și de tipologia de podea montată în încăpere. De exemplu, detergentul lichid, cu nanoparticule de siliciu, poate reprezenta o soluție pentru a avea podeaua îngrijită și curată.

2. Amplasarea unui dezumidificator

De altfel, o altă metodă la care ai putea să apelezi este amplasarea unui dezumidificator în încăpere, pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Respectivul dispozitiv va regla umiditatea resimțită în aer, în spațiul în care va fi amplasat. Aerul umed prezent într-o sală, într-un dormitor sau într-un spațiu de birouri va fi aspirat de sistemul de ventilație al aparatului. Apoi, aerul absorbit din încăpere va traversa sistemul de răcire și apoi va fi eliminat, în atmosferă, aerul uscat. Totodată, un asemenea aparat poate fi util nu doar pentru reglarea nivelului de umiditate dintr-un spațiu, ci și pentru prevenirea apariției mucegaiului sau igrasiei. De asemenea, poate ajuta și la a preveni formarea condensului în zona ferestrelor. De reținut faptul că un astfel de aparat poate funcționa în două moduri.

3. Curățarea sistemului de ventilație

Pe de altă parte, pentru a avea un aer fresh în interior, trebuie să te asiguri că sistemul de ventilație este perfect curățat, precum și aparatul de aer condiționat. În filtrul dispozitivului se pot depune particule de praf care pot declanșa diverse alergii. Specialiștii recomandă ca aparatele să fie curățate, înainte de utilizare, pentru a nu risca împrăștierea particulelor în interior. De altfel, nu uita să cureți și celelalte suprafețe, nu doar pardoseala. Praful se poate depune pe corpurile de mobilă sau pe diverse obiecte decorative, iar dacă acesta nu este înlăturat cu produse profesionale, atunci poți risca să dezvolți reacții alergice.

Nu în ultimul rând, asigură-te că spațiul este perfect aerisit. Pe lângă curățenie și reglarea temperaturii și a nivelului de umiditate din aer, este important să aerisești încăperea cel puțin două ore, în fiecare zi. Totodată, specialiștii recomandă să ai plante în casă sau la birou, pentru a împrospăta aerul și, desigur, pentru a înfrumuseța locul. Nu uita să utilizezi bețișoarele parfumate sau produsele care pot să absoarbă mirosul neplăcut. Așadar, atunci când vrei să menții curățenia și aerul proaspăt într-un spațiu, asigură-te că alegi produse de calitate, profesionale, care să îndeplinească toate criteriile pe care ți le dorești. 

Bradu Dan
Bradu Danhttps://www.skinit.ro/
S-a alăturat presei în anul 2020 si in 2021 a activat în cadrul echipei noastre. Până în prezent, are la activ peste 1700 de articole redactate, dar și sesiuni de monitorizare TV. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. A urmat cursuri în cadrul Multimedia - Radio și Televiziune. A participat la conferințe și interviuri cu personalități cheie din industrie ce a contribuit la aprofundarea cunoștințelor și extinderea rețelei de contacte profesionale !
web design itexclusiv.ro