Experții sunt de acord că acei copii care participă la un program de înaltă calitate pentru copii mici au abilități mai bune în domenii precum comunicarea, citirea, calculul, rezolvarea problemelor și socializarea pe tot parcursul educației. Mersul la grădiniță este un pas important atât pentru tine cât și pentru copilul tău. Grădinița oferă copiilor abilități de viață și oportunități de a avea succes în toate domeniile de dezvoltare, stabilind o bază solidă pentru călătoria lor educațională. Grădinița oferă experiențe pentru copii să crească și să se dezvolte prin joc și interacțiune. De asemenea, permite copiilor să devină cursanți încrezători într-un mediu sigur și susținut, oferind un cadru de apartenență, de a fi și de a deveni. Grădinița extinde cunoștințele și conexiunea copiilor despre ei înșiși, familie, cultură, mediul lor și comunitatea mai largă. Programele de grădiniță sunt concepute pentru a extinde dezvoltarea copilului dumneavoastră în domenii cheie.
Ce reprezintă grădinița?
Grădinița este o introducere în școală. Când elevii de grădiniță intră într-o sală de clasă, acea cameră este adesea prima lor clasă. Dacă nu au mers la preșcolar, o clasă de grădiniță este prima lor experiență școlară. În aceste săli de clasă elevii învață cum este școala și cum să se pregătească pentru ea. De asemenea îi pune în expectativă pentru regulile unei scoli. Elevii învață regulile școlare în și în afara clasei la grădiniță. Adesea, un profesor de grădiniță va petrece săptămâni și luni antrenând elevii cu privire la așteptări. Unde crezi că un student învață cum să ridice mâna? Sau să stai într-un pătrat de covor? Nu urcați pe tobogan? În sălile de clasă, elevii învață ce este un comportament școlar adecvat.
Beneficiile grădiniței https://www.teddybar.ro/gradinitaparticularasector1bucuresti/
Grădinița https://www.teddybar.ro/gradinitaparticularasector1bucuresti/ înțelege cel mai bine atât copiii, în primul rând cât și cei mai pretențioși părinți. Copiii au un puternic sentiment de identitate devenind independenți și li se oferă oportunități de a-și explora sentimentele și relațiile cu ceilalți. Copiii sunt conectați și contribuie la lumea lor, învățând despre mediul lor, culturile și moștenirea celorlalți. Copiii au un puternic sentiment de bunăstare prin implicarea în activitate fizică, practică de învățare și reziliență și li se oferă oportunități de a consolida abilitățile de luare a deciziilor. Copiii sunt studenți încrezători și implicați unde sunt provocați și inspirați să investigheze și să exploreze. Copiii sunt comunicatori eficienți în care copiii sunt scufundați și implicați în limbaj, cu o gamă largă de contexte și materiale. Haideți să urmărim împreună mai jos beneficiile grădiniței.
Grădinița promovează învățarea!!!
În primul rând grădinița este un loc care promovează învățarea. Pentru mulți copii, grădinița poate fi prima lor experiență într-un cadru structurat cu profesori și grupuri de copii. Este o oportunitate de a învăța să împărtășești, să urmezi instrucțiunile și să începi fundamentul pentru învățare care va avea loc la școală. Acest mediu îi ajută pe copiii mici să învețe să se împrietenească și să se joace bine cu ceilalți. De asemenea, grădinița alimentează curiozitatea unui copil. Profesorii din prima copilărie observă, pun întrebări și ascultă ideile copiilor. Pentru a-și susține curiozitatea și motivația de a învăța, educatorii folosesc interesele și ideile copiilor pentru a crea experiențe. Și chiar și un eveniment simplu, întâmplător – cum ar fi descoperirea unui melc de către un copil în zona de joacă în aer liber – poate fi transformat într-o oportunitate interesantă de a învăța.
Un alt aspect important al grădiniței este acela că promovează abilitățile lingvistice și cognitive Într-un centru pentru copilărie, abilitățile lingvistice ale copiilor sunt cultivate într-un mediu „bogat în limbi”. Profesorii îi ajută pe copii să-și întindă abilitățile lingvistice punând întrebări care să provoace gândirea și introducând vocabular nou în timpul experiențelor lor de zi cu zi. Copiii au multe oportunități de a cânta, de a vorbi despre cărțile preferate și de a interpreta povești. Abilitățile cognitive ale unui copil mic sunt întărite prin angajarea într-o gamă largă de experiențe practice care îi provoacă să observe cu atenție, să pună întrebări, să-și testeze ideile sau să rezolve o problemă.
Alte avantaje ale grădiniței https://www.teddybar.ro/gradinitaparticularasector1bucuresti/
Un alt avantaj al grădiniței https://www.teddybar.ro/gradinitaparticularasector1bucuresti/ este reprezentat de către experiențele din grădiniță care sporesc abilitățile de calcul și alfabetizare. Copiii mici arată un interes tot mai mare pentru abilitățile de calcul și alfabetizare. Pentru a pregăti copiii pentru cerințele academice ale școlii, educatorii oferă o mare varietate de jocuri și activități care îi ajută pe copii să dobândească aceste abilități. De exemplu, potrivirea, sortarea, numărarea și jocurile de societate creează înțelegerea copiilor de numere, categorii și secvențe, ceea ce sprijină învățarea matematică ulterioară. Îmbinarea puzzle-urilor îi încurajează pe copii să observe modele, să planifice din timp și să rezolve probleme. Pentru a susține entuziasmul și motivația copiilor pentru învățare, programele din prima copilărie introduc abilități de alfabetizare și matematică timpurie nu ca exerciții izolate, ci în contextul unor experiențe care sunt interesante și semnificative pentru copii.
Grădinița promovează dezvoltarea socială și emoțională. Pentru a învăța, un copil mic trebuie să se simtă îngrijit și sigur. Un copil mic este capabil să petreacă timp departe de părinți și să construiască relații de încredere cu adulții din afara familiei. Programele de înaltă calitate ale copilăriei timpurii asigură relații calde între copii, profesori și părinți. Iar profesorii construiesc o legătură personală strânsă cu fiecare copil în grija lor. Copiii mici învață abilități sociale și autocontrol emoțional în „timp real”. Copiii de trei și patru ani învață prin experiențele lor și profesorii buni își fac timp pentru acele „momente învățabile” în care pot ajuta copiii să învețe să-și gestioneze emoțiile. Nu intervin automat pentru a rezolva conflictele copiilor pentru ei; au un bun simț al momentului în care îi lasă pe copii să își rezolve propriile probleme și când să intervină.
Copiii învață să aibă grijă unii de alții
Copiii învață să aibă grijă de ei înșiși și de ceilalți. Simțul competenței și valorii de sine ale copiilor crește pe măsură ce învață să aibă grijă de ei înșiși și să-i ajute pe ceilalți. Profesorii fac apel la dorința unui copil mic de a se implica în responsabilitate oferindu-le oportunități de a ajuta în clasă, de exemplu, udând plantele. Se așteaptă ca copiii să se spele pe mâini înainte de gustarea de dimineață, să păstreze lucrurile personale în dulapul lor și să se împacheteze. De-a lungul anilor de școală, o mare parte din învățarea copiilor va avea loc în compania colegilor lor. Într-un program de înaltă calitate pentru copiii mici, copiii sunt introduși în comportamentele necesare pentru a participa cu succes la o sală de clasă.
Dezvoltarea abilităților motorii
Deși am lasat pe ultimul loc acest beneficiu, grădinița https://www.teddybar.ro/gradinitaparticularasector1bucuresti/ ajută la dezvoltarea abilităților motorii. Dezvoltarea fizică a unui copil mic îi permite să-și exploreze mediul. Și de asemenea să se provoace în moduri noi. Programele din prima copilărie oferă zilnic mai multe oportunități pentru copii să alerge, să urce și să joace jocuri active. O varietate de activități sunt oferite pentru a ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile motorii fine și să își construiască coordonarea mână-ochi și echilibrul. Când copilul dumneavoastră este gata să-și înceapă călătoria la școală, vă puteți simți sigur că participarea la grădiniță a ajutat la dezvoltarea cunoștințelor, abilităților și încrederii lor pentru a merge bine la școală.