Sursa foto: Shutterstock.com
Protecția circuitelor electrice este un demers foarte important. El trebuie realizat prin utilizarea tehnologiei moderne, de un real ajutor în acest sens fiind siguranțele automate Curba B. Disjunctoarele de acest tip sunt potrivite pentru folosire rezidențială. Ele asigură o protecție superioară împotriva scurtcircuitelor și suprasarcinilor. Aceste echipamente sunt apreciate pentru fiabilitate și eficiență datorită răspunsului extrem de rapid la apariția unor suprasarcini și scurtcircuite moderate.
Siguranțele automate Curba B oferă stabilitate rețelelor electrice, având rolul de a preveni apariția unor situații cu potențial de daună sau chiar de electrocutare. Cine vrea să obțină un grad superior de securitate în utilizarea rețelelor electrice rezidențiale poate achiziționa disjunctoare Curba B de la Electricon cu capacitatea curentului nominal de la 10 la 63 de amperi.
Iată de ce sunt recomandate disjunctoarele de tip Curba B pentru protejarea circuitelor electrice rezidențiale!
Sursa foto: Shutterstock.com
Punctul I
Siguranțele automate Curba B sunt proiectate pentru o declanșare aproape instantanee în cazul în care apar suprasarcini sau scurtcircuite. Prin acest răspuns foarte rapid se evită situații problematice, cum ar fi deteriorarea diverselor echipamente electronice și electrocasnice sau pericolul apariției unui incendiu distructiv. În mod normal disjunctoarele de acest fel sunt potrivite în acele aplicații unde nu apar sarcini inductive mari, fiind astfel o alegere ideală pentru protejarea sistemelor electrice rezidențiale.
Punctul II
O problemă frecventă, ce afectează circuitele electrice rezidențiale este cea a variațiilor de sarcină care apar în momentul folosirii diverselor aparate electrice. Disjunctoarele de Curbă B oferă protecția necesară în acest sens prin gestionarea eficientă a suprasarcinilor moderate. Prin această capabilitate, echipamentele sensibile din locuință sunt protejate de fluctuațiile de curent care ar putea cauza daune în lipsa unei astfel de protecții.
Punctul III
Siguranțele automate ajută în mod decisiv la prevenirea uzurii premature a unor echipamente electrice. În cazul în care acestea nu ar exista și ar apărea suprasarcini și scurtcircuite, echipamentele vor funcționa în condiții dăunătoare pentru perioade lungi. Ceea ce ar duce la uzură accentuată și la apariția unei defecțiuni. Prin montarea siguranțelor automate de acest tip este întrerupt circuitul electric în cazul în care se identifică situații dăunătoare. Iar acest lucru duce la micșorarea riscului de uzură al echipamentelor electrice.
Punctul IV
Siguranțele automate sunt compatibile cu o gamă largă de aplicații, existând dispozitive de puteri diferite. În funcție de necesități. Mai mult decât atât, datorită lipsei unei sensibilități crescute la curenții de pornire, disjunctoarele Curbă B pot fi folosite în spațiile rezidențiale. Fără însă a se declanșa decât în cazul identificării unor situații cu adevărat periculoase.
Punctul V
Siguranțele automate oferă protecție persoanelor care utilizează rețelele electrice rezidențiale. De ce? Pentru că reușesc să identifice extrem de rapid situațiile problematice. Și, de asemenea, întrerup circulația curentului electric înainte ca utilizatorii echipamentelor electrice să aibă de suferit.
Concluzie
În concluzie, prin montarea unui sistem de siguranța automate de tip Curba B se poate obține un grad înalt de protecție a circuitelor electrice rezidențiale în fața unor elemente distructive. Cum ar fi suprasarcinilor sau scurtcircuitele. Datorită versatilității și a compatibilității sporite sunt potrivite unei game largi de aplicații rezidențiale și comerciale.