Astazi vom vorbi despre sport si activitati sportive. Gandidu-ne la activitatile pe care le faceam cand eram mici, reuseam mereu sa obosim si sa dormim dusi pana a doua zi tarziu, si apoi o luam de capat.
Cand vine vorba de exercitii fizice, tot ce ne trece prin minte este cum sa ne mentinem fit. Pentru ca de obicei, problema nu este cum sa incepem, ci cum sa devenim si sa ne mentinem fit.
Primul lucru in atingerea acestui tel este de te hotara ce fel de sport vrei sa practici, pentru a face o sesiune de shopping mai intai si aici ai o varietate mare de produse : fie ca este ciclism si ai nevoie de bicicleta si accesorii, cum ar fi casca, manusi, gps, camere, sau vorbim despre o alergare in parc, sau vrei sa mergi la sala de sport si ai nevoie de imbracaminte si incaltaminte sport adecvata.
Activitati sportive potrivite
Pentru toate activitatile, bineinteles, trebuie sa fim atenti si la nutritie si hidratare si este indicat sa folosim produse de calitate in functie de necesitati, de exemplu : batoane energizante, batoane proteice, bauturi energizante cu electroliti, bauturi refacere, etc. Toate acestea pentru a te pregati pentru drumul lung dar plin de satisfactii pe care il poti asimila, daca te simti confortabil si ai facut alegerile bune si potrivite pentru tine.
Suntem pregatiti pentru a incepe, ar trebui mai intai sa invatam sa ne gasim motivatia să facem mai mult in ceea ce priveste sportul, dar cum să ne mișcăm atunci când motivația ne alunecă, dacă vremea se întoarce în rău sau viața ne împiedică?
O sa descriu mai jos si o sa te rog sa incerci aceste sfaturi ale experților pentru a a te menține:
Gaseste-ti motivația pentru a ajunge la forma fizica așteptată
Work out cu un motiv, nu doar work out. Gasiti-va motivatia. De exemplu m-am apucat de sport ca sa slabesc 10 kg in 3 luni si sa ma mentin apoi. Segar, autorul cărții „Fără sudoare”: Stiința simplă a motivației îți poate aduce o viață de fitness, spune că vom avea mai mult succes dacă ne vom concentra asupra sentimentelor pozitive imediate, cum ar fi reducerea stresului, creșterea energiei și legarea prietenilor. Cu siguranta, singurul mod în care vom acorda prioritate timpului de exercițiu este dacă va oferi un fel de beneficiu care este cu adevărat convingător și valoros pentru viața noastră de zi cu zi.
Incepi incet, incet. Pericolul abordării tipice a rezoluțiilor de Anul Nou pentru fitness, spun unii antrenori personali, este acela că oamenii intra in joc imediat și fac totul : își schimbă dieta, încep să facă mișcare, încetează să bea și fumează și în câteva săptămâni au pierdut motivația sau au obosit prea mult.Nu trebuie sa iubesti un anumit sport de la inceput. Pentru mulți oameni, alegerile evidente nu sunt neapărat cele care le-ar plăcea, așa că trebuie să privească în afara lor. Ar putea fi diferite sporturi sau lucruri simple, cum ar fi schimbul de activități cu alte persoane. O mulțime de oameni care rămân cu exercițiile fizice spun:„ Mă simt mai bine când o fac.” Există, totuși, elemente care probabil vor fi plăcute, cum ar fi răspunsul fizic al corpului tău și sentimentul de a te întări și plăcere care vine cu stăpânirea unui sport.
Sfaturi pentru antrenamente preferate de către tine si corecte
Dacă sunteti la inceput va dura ceva timp. Un bun sfat este tendința către antrenamentele la intervale de intensitate mare, dar a face asta în fiecare zi va fi prea intens pentru majoritatea oamenilor. Faceți-o o dată sau de două ori, cel mult pe săptămână, combinată cu jogging lent, înot și plimbări rapide . Apoi două sau trei zile de odihnă, cel puțin pentru prima lună. Asta va ofera șansa de a avea sesiuni de recuperare alături de antrenamentele de intensitate ridicată, si de asemenea foarte important sansa de a continua si in saptamanile ce urmeaza.
Fii bland cu tine insuti. Motivația individuală sau lipsa acesteia este doar o parte din imaginea de ansamblu. Banii, cerințele părintești sau chiar unde locuiți pot fi obstacole. Oboseala, depresia, stresul la locul de muncă sau membrii familiei bolnave pot avea un impact asupra activității fizice. Dacă există mult sprijin în jurul tău, vei gasi mai usor cai să menții activitatea fizică. Treci peste idealul de a merge la sala de fitness cinci zile pe săptămână. Fii analitic cu privire la nevoile legate de muncă și de familie atunci când începi, deoarece dacă vă setați cu obiective prea mari, vei eșua. Mergi sa faci miscare chiar si atunci cand nu ai vointa sau chef. Gândeste-te la exerciții fizice în termeni de ce o facem și ce vrem să obținem din activitatea fizică. Cum pot beneficia astăzi? Cum mă simt când mă duc? Cum ma simt dupa ce fac exercitii.
Obiceiul de a face sport
Fa-ti un obicei si o rutina, astfel iti va fi mult mai usor. Când începi să alergi, poate fi obositor doar ieșirea din ușă – unde sunt pantofii tăi? Sticla ta de apă? Ce cale vei urma? Urmaresti pasii?
După un timp, nu mai există costuri asociate cu activitatea si nici macar ingrijorari cu privire la echipament sau daca esti pregatit sau nu pentru miscare, pur si simplu este un obicei care se intampla, care isi urmeaza cursul normal din ziua respectiva, ca in orice zi. Asa cum ai obiceiul dimineata sa te trezesti sa mergi la munca, asa si rutina cu miscare va deveni normal si ceva simplu si usor. Efectuarea regulată de activitate fizică și planificarea acesteia ajută la transformarea acesteia într-un comportament durabil. Sesiunile lipsă in care te gandesti sa lipsesti, sau gasesti motiv sa nu iti organizezi activitatea sportiva, nu.
Gaseste-ti un scop in miscare. De exemplu, mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu, sau legarea prieteniilor prin aderarea la un club sportiv sau alergarea cu un prieten. Încercați să combinați activitatea fizică cu altceva. De exemplu, la locul de muncă eu nu folosesc liftul și încerc să reduc e-mailurile, așa că, atunci când este posibil, mă îndrept spre oameni pentru a face miscare. Încearca să faci ca activitatea fizică să atingă cât mai multe ținte semnificative posibil.
Daca te-ai decis sa faci acest pas spre o rutina sportiva in viata ta, care va aduce sanatatii tale foarte multe beneficii, atunci mai ai un ultim pas de facut si anume monitorizarea acestor exercitii, alergari, plimbari cu bicicleta. Alegere un ceas, o bratara fitnes, o camera video cu gps pentru bicicleta ta. Alege din multitudinea de oferte pe care le regasesti pe piata si indeplineste-ti scopul.